“If at first, the idea is not absurd, then there is no hope for it”

Carlsey BV 

De afgelopen jaar heeft Carlsey BV gewerkt aan de herontwikkeling van deze klassieker. Hierin staat de indentiekiteit centraal. Carlsey BV produceert,  in samenwerking met ervaren en specialiseerde metaal- en houtbewerkingsbedrijven, en assembleert deze voertuigen. Hierbij wordt  gebruik gemaakt  van moderne productie technieken. Zo ontstaat een product dat zijn 19e eeuwse identiteit en uitstraling behoud  gecombineerd met de kwaliteit en betrouwbaarheid naar de huidige maatstaven. Voor de aandrijving kunt u kiezen uit een traditionele benzine motor of de groene elektromotor.
 
Aantrekkelijk gepresenteerd met donkere groene frame en smeedwerk, gelakt hout platform en houten gereedschapskist, dit is meer dan alleen een fantastische attractie, maar ook een exclusief, representatief object waarmee u en uw klanten zich onderscheiden.  Daarnaast bestaat de mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijk design, waarmee U uw Carlsey Car een persoonlijk karakter geeft. Carlsey Cars zijn ideaal voor (attractie-) verhuur, maar ook de particuliere exclusiviteit.

 

Het idee

 “This engine – velocipede will make a strong appeal to a large circle, as it should prove itself quite practical and useful to doctors, travellers and lovers of sport.”  In deze bewoording om schreef de Duitse pers ruim 130 jaar de eerste rit van de eerste benzine auto ter wereld.  Carlsey BV laat u en uw klanten deze rit opnieuw en eigentijds  ervaren.
 
Het ontwerp van onze auto is gebaseerd op de Patent Motorwagen van Carl Benz. Deze driewieler bestond uit een achter gemonteerde horizontaal liggende ééncilinder motor met verticale krukas, primaire riemaandrijving en vaste overbrenging op de achterwielen door zijkettingen. Dit alles gemonteerd op een buisvormig chassis. De 984cc verbrandingsmotor  ontwikkelde voor die tijd een spectaculair vermogen van 0.9hp met een topsnelheid van ongeveer 15 km/h, midden in een echte kakofonie van geluid, geuren en niet een beetje trillingen. Vandaag de dag wordt de Patent Motorwagen beschouwd als uiterst primitief, maar Carl Benz’s Patent Motorwagen 1886 was inderdaad  voor die tijd een 'state of the art'.

Nieuwsbrief
Komende maanden zullen wij met enige regelmaat een indruk geven over de voortgang van het project en wanneer de introductie van de Carlsey Car op de markt zal zijn. Daarnaast zullen wij in de komende nieuwsbrieven ook met enige regelmaat aandacht hebben van de partners waarmee Carlsey BV samen werkt aan dit project.

Zelf kijken?
Wilt u zelf komen kijken naar de voortgang van de realisatie van het prototype? Dat kan door contact op te nemen met Carlsey BV via onderstaand emailadres.

In de volgende nieuwsbrief
- Het prototype - de voortgang
- Carlsey BV en WBSO
- BAAT: solving issues

Contact
Medio april / mei 2015 zal de website van Carlsey BV online zijn.


Carlsey BV
In de Mehre 68
6114 NE Susteren
E: info@carlsey.nl
T: 046-4491726